Не искам да тръгваш - имам среща с Душата ти.
Не затваряй прозореца на мрачната стая -
може лъчи да проблеснат сред сенки
в минута за кратка молитва към себе си.
Какво е словото за полето, поело грешки
на грешници праведни? В бялото слято
се къпят нашите мисли.
Не желая да тръгвам - имам среща със Кармата.
Не искай на мрачното в мен да говори за щастие.
От него би могъл да поискаш
да стане птицата в клоните и в своята статика
да очаква бурята в поелия я простор.
Не отлитай! Ни днес, ни утре!
Като бесен сън на разблудна душа те поемам.
Чрез него могат вълните морски да влеят
прохлада в самотните ни души.
И в тътена да се сподавят
в стонове от вселенската шир.
© Криста All rights reserved.