Според тате аз съм правен
малко като на майтап –
мама казала „Наздраве”
и напила се с коняк.
Мама казва, че съм правен
нейде в седмото небе –
даже ангелски фанфари
ѝ се счули в тоз момент.
Според баба пък съм правен
някакси съвсем напук –
тате бил я злепоставил
подарявайки ѝ внук.
Аз си мисля, че са прави –
прави във едно поне:
както някой е направен,
тъй животът му тече:
като на майтап живея,
нямам злато, ни пари,
прякорът ми е Пигмея,
заемите ми са три;
жилището – на небето,
на тринайстия етаж,
паркомястото – заето
от нахален богаташ,
а жена ми ме напусна –
някакси съвсем напук,
злепоставяйки ме гнусно,
че не ставам за съпруг.
Кармата ми ме удари –
пия много, гледам зло,
чакам ангелски фанфари
и броя…
три…
две…
едно…
© Емрих All rights reserved.