Nov 9, 2021, 9:14 AM

Картичка от предстояща есен 

  Poetry » Love
262 3 12

КАРТИЧКА ОТ ПРЕДСТОЯЩА ЕСЕН

 

Хвърлил сламената ризка,

тича август под дъжда –

щур хлапак, бои разплискал

в песъчиннки и ръжда,

впрегнал слънчевия паяк –

да изплита златен кош –

и разстелил шарен шаяк –

да загръщам всяка нощ,

в звездна люлка да люлея

притишеното селце,

щом раздуха суховеят

стиска дъхаво сенце

сред брокатовия залез –

като захарче стопен,

тишината да погаля,

мракът да погълне мен,

да призная, че обичах,

че загубих, че боля,

и дъга – като свещичка

дълго в мислите ми тля.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??