Mar 29, 2024, 9:41 AM

Картичка от село 

  Poetry
119 6 3

КАРТИЧКА ОТ СЕЛО

Къщичка – керепичарка.
Прочка. Плочи. И бръшлян.
Дядовата паламарка.
Бабиният стар сукман.

 

Две сандъчета с мушкато.
Тенекета – три, сакъз.
Синева. И птиче ято.
Черквица със килнат кръст.

 

Геранило. И корито.
Каца слънчева вода.
Нито във хамбара жито.
Нито рало за бразда.

 

Хълм. И гробище на хълма.
Бурени. Треви. И трън.
Вредом тишина безмълвна.
И спокоен, вечен сън.

 

Жив – на вили-мотовили.
Мъртъв – в спомена за Рай.
Сбогом, мои старци мили.
Сбогом, свиден роден край.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??