За да няма скука, зимата
поразкърши микроклимата
и нахлу със шум и трясък.
Абе, с пълният си блясък!
Поваля обилен сняг,
клони рухнаха си пак
и тез ,,Паркове, градини"
пак ги хвана по бикини.
Уж направена, а тука -
на нова улица в ,,Кичука"
пропаднаха и тротоарите.
По-зле са даже и от старите!
На Гарата два снегорина ринат,
не могат те да се разминат,
че ,,Пробивът" е малко тясен,
а пък и със край неясен.
Задръстването е в ,,Мараша".
По светофарите е каша.
Ни пожарни, ни ченгета.
Ех, че гот е мухабета!
За да по-красив е фона -
заледено край Тримона.
Няколко Айшета със метлите
снега бръскат от вратите.
Тъй във Пловдив си живеем -
всекидневно си куфеем.
Дано новата управа
прекрати ни таз забава!
© Георги Янков All rights reserved.