Oct 20, 2009, 12:36 AM

Картина 

  Poetry » Love
522 0 10

Кратък сън на жена,

обичана до насита,

положила глава

върху възглавницата

на сигурно рамо.

Докосвам с устни челото,

като последен щрих от четка

в ръката на Майстора.

Съзерцавам

трепването на ресниците

пред вдигане на завеса;

загатнатите хълмове

на притихналото тяло;

светлосенките на възторзи,

падения и страсти,

които ще изчезнат

в люлката на една прегръдка

или в един кратък сън...

 

Картина,

която бих нарисувал.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??