May 17, 2011, 10:07 AM

Като дневен светлик 

  Poetry » Love
710 0 12

КАТО ДНЕВЕН СВЕТЛИК

                        На съпругата ми

 

Прелива от очите ти любов

и затова са толкова красиви.

Светът около нас е като нов,

а ние – истински щастливи!

 

И нито сън това е, нито миг,

а нещо чисто в идните години!

Любов, сравнима с дневния светлик,

се спря при нас, не ни отмина.

 

И нека тази ярка светлина,

която щедро Бог дари ни,

не се превърне някога в луна,

а после като въглен да изстине,

 

защото няма да си го простим,

защото, мила, ще е ад в душите,

и в него двама с теб ще изгорим,

както изгарят в самота звездите.

 

16 май, 2011 г.

Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??