КАТО МАРТЕНИЧКИТЕ БЪДЕТЕ!
Хей, приятели, станете,
бързичко се облечете!
Искам в тоя славен ден
всичките да сте до мен.
Баба Марта се задава,
мартенички ще раздава.
Ето, че дойде момента
да се свържат Пижо с Пенда -
на конеца те са свързани,
дълголетно са обвързани.
Хей, младежи и девойки,
Време е да сте по двойки.
Другарче да намери всеки,
да вървят в едни пътеки.
Хващайте се за ръцете
и като птици полетете!
© Нели All rights reserved.