Не зная аз дали извивките на Рона
изящни като твоята къдрица
достойни са за кралската корона?
Ала величествена, достолепна,
като на древна Тракия на трона
поезията ти седи като Царица!
И със спонтанно бликнала в сърцето нежност
събудена с любовния ти стих
откривам в редовете ти безбрежност.
Като на опера от Верди
в залата притихвам
омиротворен и тих.
© Ангел Милев All rights reserved.