Живеете спокойно
в перфектните си къщи,
с перфектните съседи
и перфектната си същност.
Подреждате си всичко.
Всичко до последно.
И вярвате изцяло,
че живеете пълноценно.
Планирали сте дните
във всяко отношение.
И дори мечтите ви
са в графика с деления.
Мисълта за Нея.
Срещата с приятели.
Футболът в Неделя.
Досадното домашно.
Разходката на кучето
и храна за котката.
Изпълнявате задачите
в приемливи срокове.
Включвате компютъра.
Губите си времето,
доколкото решите.
И лягате да спите.
Живеете спокойно.
Живеете перфектно.
Без капка непредвиденост.
Без лоши изненади.
Гледам отстрани
и с този поглед само
от перфектния ви свят
почти ми се догади.
© Криста All rights reserved.