Jan 9, 2007, 8:16 PM

като птици 

  Poetry
684 0 5

От антените излитат
като птици
помахали с крилата,
полета,и шептят
във дълги жици.
Милиони гласове.
Хиляди езици.
От къде ли идат,от
къде?
Границата тях не
 може да ги спре-
невидим щурм на
невидими
войници...

Радиото ги смила,
лакомо поглъща,
и със страшна сила
ги изплюва в мойта
къща!

И така от сто години
вълните прелитат
над света,
рисувайки в душите
ни болезнени картини,
вместо в тях да пеят
за това,
колко вън прекрасен
изгрева унася със
лъчите си
нощта...

...А някога небето
окъпано във синева,
невидими полета
ще разплачат с новина
за края на
света!

© Йордан Серафимов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??