May 15, 2009, 12:16 AM

Като ваза кристална 

  Poetry » Love
546 0 15

Стъпките ти, през грижите, пъртина прокарват.

Централната улица под вятъра стене.

Слънчева целият град те видя и повярва,

че ти си подарък, а подаръкът е за мене.

 

В изкусителна усмивка те е загънал Създателят.

Разбиваш. Помиташ. Тръпки по мене.

Свири в ушите: Дръж я, Мечтателю!

Простото щастие, мъж ли си, да приемеш?!

 

Брезите се приведоха в поклон до земята.

В гърдите ми нещо се скъса със хрип.

Прецъфтелите кестени учудено замълчаха.

С мотора си изрева случайният джип.

 

От витрините бляскави смях се излива.

Засмян съм и аз от слънчев товар.

Вземам те в шепи прекрасна, щастлива,

като ваза кристална, престарял антиквар...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??