КАЗАНО НА ГЛАС
Привличаш ме – загадъчен чаровник!
Събуждаш лудост, диви страсти в мен
и искам цяла в теб да се заровя,
изгаряща в най-сладкия си плен!
Навярно там – в сърцето ти – са скрити
съкровища по-стари от света...
Но ти мълчиш, когато те попитам
и хвърляш ми фитили в пепелта!
А аз като дете към тебе крача
с изострени за полет сетива,
и търся в мрака светлите ти знаци,
дори илюзия да е това!
Забавен си, когато си потаен,
но има още нещо, зная аз –
приятелството не е риф незнаен,
а честност и откритост между нас
© Христина Радомирова All rights reserved.
Браво, Хрис!