Oct 10, 2010, 11:45 AM

Кехлибарено безвремие 

  Poetry » Love
581 0 7

Кехлибарено безвремие

кротко ляга в смутена душа.

Няма те! И студено ми е.

Искам с любов да се утеша.

С дива любов, горда, циганска -

жива, жестока жарава.

С греховен копнеж искам я.

Тя черен белег ще ми остави.

В шепи спомени грапави нося

как ти тихичко ме предаде.

Няма да ти задавам въпроси

кой колко сребърника ти даде.

Няма да чопля неистово

любовта - непредвидена рана,

няма да вярвам във нищото.

И ако някой ден чудото стане,

знай, че съм ти простила

наивно и нелогично.

... Господи, само ми дай сила

отново да го обичам!

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??