May 24, 2021, 12:06 AM

Кирил и Методий 

  Poetry » Phylosophy
570 0 4

                                                               Кирил и Методий

 

Ако сте над нас вий братя Кирил и Методий,

в нашите дни тежки, изпълнени с мъка и тъга.

Да, вашето слово и преди  и днес нас води,

но има жалост и мъка понякога в нашите слова.

 

Ние българите горди, сега повече мълчим,

и рядко пишем буквите от азбуката ваша.

Но с вяра словото ви и пътя ви ще продължим,

защото вие я създадохте но тя си е и наша.

 

С нея учим и нашите деца с вяра една,

че и те ще последват примера ни някога.

Взели искрица от огъня на вашите слова,

да възпитават с думите ви своите деца!

 

Вие на много народи дадохте вашата светлина,

с вашата азбука прогледнаха те в тъмнина.

На четмо и писмо научихте мойте мили братя,

и ние българите ви боготворим за вашите дела!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??