Oct 15, 2014, 1:47 PM

Китка лимърици 

  Poetry
988 0 11

Плакат в Туристическа агенция

Дали си млад, или пък стар -
добре дошъл в Мадагаскар!
Тук, сред нашите лемури,
моментално ще те турим -
ти да си им цар!

...

Реплика на бракоразводно дело

Запишете вън от протокола -
с него аз не ща да ходя гола.
Няма нито кинти, нито ланци!
Дето викат старите холандци:
„Айде, стига, холан!“

...

Годежарско

Едно застаряващо шило
веднъж за торба се сгодило.
Но шило в торба не седи,
че има да пробва и други торби,
с което годежа си то развалило.

...

Устойчив

След житейските бури
(и низ от фрактури),
след ракия и вино,
оцеля Буратино -
бе издялан от буре.

...

Саморазправа

Един критик
написал лимърик -
осмял поет
в хаплив куплет.
И имал близка среща с крик.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??