Jul 16, 2013, 10:00 PM

Клошар 

  Poetry » Other
505 0 9

Купувам копнеж по Калкута

 или заменям за стара любов!

 Поизмачкана, вярно,

 но истинска…

 Не държа копнежът да бъде нов.

 Ще го излъскам с мечти и мисли…

 

 

 Купувам още

 табун илюзии и ято мечти,

 дори да са проскубани и дръгливи.

 Ще ги нахраня със спомени и току-виж

 сред тях се роди победител.

 

 

 Но ми е по-спешен

 копнежът по Калкута сега…

 За него готов съм да прибавя още:

 потъпкана гордост, крива усмивка

                                         и посиняла тъга,

 които ме будят трескаво нощем.

 

 

 Кой продава копнежи?

 За Калкута има ли поне един?

 Хайде, вземайте! Вземайте!

 Вземайте, хайде, давам всичко!...

 

 

 Да разпъна платна веднъж

 и далече, далече от билото преди

 ще изкопая темел за нови чувства…




© Красимир Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??