Sep 7, 2010, 8:19 PM

Kлоуни.... 

  Poetry
452 0 0

Нa критиците в  сайтa!

 

 

Непреодолимо!

Не понасям клоуните!
Ярки перуки, гъсти къдрици,
a под тях скрити плешивци.
Слоеве грим, тъжни усмивки,
a зад тях треперят страхливци.
Удължени устни, изписани вежди.
Чужда самоличност, големи надежди.
Червени обувки, кръгло бомбе.
Шапка, тиранти всички цветове.
Наситена е цялата програма.
Претъпкано е, няма празен ред.
Шумна заря и свирепа глъчава
приветства клоуна най-отпред.
Бурни аплодисменти - него го няма.
Бързо, някой трябва да го замени.
Всеки желаещ сега получава
малко надежда и шепа мечти.
Камара ръца за волната програма.
Блъскат се, бият се, крясъци ужасни.
Не е за пропускане тази награда,
a в боя падат техните маски.
Непреодолимо! Толкова мразя клоуните.
Мегафонът гръмко съобщава началото.
Афиши кратки висят по диреците -
"По всяко време започва представлението".

© Иванка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??