Бавно лятото отива си с песента на птиците!
Реката уморена, тихо, укроти се!
Любовта, дано и тя не си отива! Вечната!
Бавно идва зимата!
Студено!
Душата ми: - стар, ръждясал катинар!
Заключен, забравен и прашасал!
Забравен! Тъжен! В плен на времето!
На рамото, черен гарван кацнал - пощи се и грачи!
Някой с прашка счупил му крилото!
Размахва, мъчи се да полети!
За това са нужни две!
Тъжен и ръждясал, остарял и прашен!
Катинарът, гледат погледи зачудени!
Никой не попита, отминава!
Изгубил се е ключът!
А той един е!
Друг е пътят - ключов!
Той още си е там!
Чака!
© ДАНИЕЛА РАЙКОВА All rights reserved.