May 22, 2012, 8:17 PM

Книгите 

  Poetry » Other
448 0 3

Книгите са светли тайни.

Те ни мамят упорито

с тях по друмища незнайни

да достигнем до звездите.

 

Книгите са древни ракли

със съкровища. Бездънни.

И живота като факли

осветяват ни. Да съмне

 

във душите ни човешки,

да ни заблестят сърцата,

да забравим всички грешки,

да усетим свободата.

 

Книгите ни шепнат тихо

за любов и чувства вечни.

Омагьосват ни със стихове

и ни правят по-сърдечни.

 

Книгите са морски фарове,

блеснали в безлунни нощи.

От ума човешки дарове,

страшно нужни ни все още...

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??