Ще кажете: „Поетите умират,
изгубят ли божествената лира.“
Изкуството света ще преобърне -
на гробище, ако това се сбъдне.
Поетите са влюбени в живота
и с жар превземат всяка кота.
От себе си частици те оставят,
във всичко, пред което се изправят.
И ден след ден олющва се душата,
оголена намята се със тишината.
Така окрадени поетите умират,
след тях клошар по нещичко намира.
© Светлан Тонев All rights reserved.