Когато... пределее ми от тъмнината,
от грохота на думи-чукове,
отивам на сърцето в тишината
и, сгушена, очаквам съмване.
Когато... ми загорчи от предателство,
от празни лозунги и сляпа мъст,
се доверявам на душата си
и кротко се превръщам в пръст.
Когато... утрото ме озарява
с безброй уж изгубени слънца,
тогава обичта си подарявам
на хиляди изстрадали сърца.
Когато... някой не я иска
с усмивка я предлагам пак,
и нека гарванът се киска -
светулка малка съм в лепкав мрак.
© Наталия Иванова All rights reserved.