Jun 5, 2007, 10:47 AM

Когато..... 

  Poetry
1015 0 4
Знаех, че те обичам още преди да разбера,
че ще е така. Всичко, което аз обичам,
разбирах, че обичаш и ти.
Видях те как гледаш една пеперуда и как
се заслушваш в нощните звуци, и знаех,
че ще те обичам.


Откъсвах мъничко листенце и виждах как го
гледаш и погалваш нежно. Поглеждах Луната,
а след това я виждах, отразена в очите ти.
Там тя гореше така, както гореше в мен.

Преструвам се, че не виждам всичко това.
Защо ли?...
Защото се страхувам от старостта. Да...
Кажи ми как тогава ще виждам теб и всичко,
което гледаш?


Не мисли сега, че нищо аз не виждам.
Виждам и му се наслждавам неимоверно, и
всичко е в сърцето ми...
Там, където, когато един ден остареем и
не мога да те виждам, пред очите ми ще бъдеш
Ти, протегнал плахо ръце да уловиш една пеперуда.

© Теди All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??