Няма нищо по-отровно
от това, да мразиш,
да живееш безлюбовно,
чуждите сърца да газиш!
Да бъдеш ледено студен
и да завиждаш на успеха,
на ниски страсти да си в плен -
Така се губи в теб човекът!
И без да се усетиш ти
си вече само буца плът.
Душата ти без глас пищи,
пред тебе няма светъл път
и сред завоите на мрака
се луташ, като сянка сляпа,
а дяволът това и чака -
Преди да влезеш още в трапа
да бъдеш негов, да си роб
на злото - демон сам станал -
не се зазиждай сам във гроб,
не ставай сам първична кал!
Да, вярно, може да е трудно,
но виж красивото в луната -
Тя свети даже и на тъмно,
в пръстта пък раждат се цветята...
Търси във всичко цветовете
и ароматите красиви!
Довери се на крилете,
те изход са от дните сиви!
11.02.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря ти за коментара.