Jun 26, 2018, 1:42 AM  

Когато Любовта ти търси име... 

  Poetry » Love, Phylosophy
462 2 4

 

Когато Нежността ти търси име –
ще го намери в много имена.
Глупакът само казва: "остави ме"
на влюбена и истинска Жена.

 

Ако завърне се, когато сам остане
в живота си. И го обземе самота!
Тогава ти дали ще му отвърнеш: "остави ме"
Ще го отблъснеш ли със хладина?

 

Вълшебница е Любовта!
И с нас играе
една жестока и безмилостна игра!

 

Расте, цъфти и вехне като цвете...
За нашето нещастие нехае.
Смирява ни и учи ни на Доброта.

© Ангел Милев All rights reserved.

Вдъхновено от стихотворението "..." на empousa5

 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за ободряващите коментари!
    Бях се поуплашил малко, че стихчето звучи малко ... прекалено поучително и никой няма да го хареса.
  • ...
  • Да и аз поддържам мнението,че "любовта ни учи на доброта" във всичките си проявления. Навява ми пречистващи и нежни чувства.
  • Хубаво е!
Random works
: ??:??