Когато си мисля за теб,
в земята се блъска комета!
В един причудлив пирует
се завъртат бездънни небета.
Когато си мисля за теб
смъртта се превръща в разкош -
Дявола в мрачен портрет
или триптих от картина на Бош!
Когато си мисля за теб,
Господ стъпва на криво,
небето се скъсва от рев
и става кобалтово сиво.
Когато си мисля за теб
в сърцето ми падат лавини,
назъбени късове лед
валят над снежни пустини.
Когато си мисля за теб,
светът разрушавам - прости ми!
Но без да си мисля за теб,
за какво да живея - кажи ми?
© Добри Бонов All rights reserved.
Съгласен съм с теб. Трябва да харесваме това, което правим. В крайна сметка поезията ни разкрива най-много.