Nov 18, 2009, 6:11 PM

Когато свърши всичко, ще е... премиерата 

  Poetry
1367 0 10

 

 

                                                                                        Хората... заключват душите си с

                                                                                        триста катинара под юрганите, за

                                                                                        да дочакат края на света.

                                                                                                  Ангел Веселинов

Нощта си пееше нещо.

Не се заслушах внимателно.

Бях зает - да приспивам съзнанието си,

което понякога от безсъние... страда.

В съзнанието - реки - мисловни -

географски необосновани...

неоткриваеми.

Откъде извират и къде се вливат... не зная.

Животът, казват, е низ от картини,

подреждани прилежно в хубави рамки...

Аз не искам да виждам галерията на моите рамки.

Спомените ми стигат... нали и те са низ от красиви картини.

Рисува ги Майсторът...

и не ги слага в рамки... аз сам съм си рамката...

А когато нарисува последната... Ще си отида!

... за премиерата...

 

© Георги Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??