Dec 18, 2006, 10:46 PM

Когато... :) (таванни записки) 

  Poetry
584 0 8


Когато...

Когато спя,
сънувам, летя.

Когато летя,
съм сам и бдя.

Когато бдя, 
пазя света.


Когато


Кога се събудя,
просто се чудя.

Когато се чудя,
мисли не кудя.

Кога ги намеря
се радвам, не тлея.


Когато


Когато се мия,
нищо не крия.

Когато пия,
сърцето си мия.

Koгато се храня,
благодарен съм, зная!


Когато


Когато се къпя,
картофи не рътя.

Когато дивея,
крещя и се смея.

Когато се смея,
с корема си пея.


Когато


Когато линея,
съм тъжен и блея.

Когато пея,
всред звездите се рея.

Когато се рея,
нивга не линея.


Когато


Когато творя,
рими редя.

Когато свиря,
мира не диря.

Когато рисувам,
цветовете редувам.


Когато


Когато дишам,
въздух обичам.

Когато съм жаден,
с водата съм равен.

Когато съм гладен,
в кухнята отивам неканен.


Когато


Когото плувам,
мълча и бленувам. 

Когато бленувам,
не спя, но сънувам.

Когато тичам,
се нивга не вричам.


Когато


Когато се радвам,
летя и не падам.

Когато горя,
не само искря.

Когато обичам,
живея, не сричам. 


Когато


Когато съм тъжен,
животът е мъчен.


Когато съм весел,
животът е песен.

Когато е песен,
животът е лесен.

Когато

                              '86/'06
                          Русе/Пловдив




© Атанас Коев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??