Капак на тенджера затиска главоболието.
В очите се навира остра някаква вина.
Да имаше цигара... Или хляб и малко олио.
Навън играят с камъните нейните деца.
Те хвърлят камъни по светнали прозорци.
В онези топли домове сега е време за вечеря.
Омраза чак до мръсното под ноктите им
и тази нощ стомасите ще мелят...
Капак на тенджера и нищо друго. Глад.
Да имаше за майка им поне една цигара...
Децата пълнят джоба с камъни - растат.
Когато утре им омръзне, ще откраднат.
© Мартина All rights reserved.