2.12.2007 г., 14:36 ч.

Когато утре им омръзне 

  Поезия » Друга
1282 0 19
 

Капак на тенджера затиска главоболието.

В очите се навира остра някаква вина.

Да имаше цигара... Или хляб и малко олио.

Навън играят с камъните нейните деца.

 

Те хвърлят камъни по светнали прозорци.

В онези топли домове сега е време за вечеря.

Омраза чак до мръсното под ноктите им

и тази нощ стомасите ще мелят...

 

Капак на тенджера и нищо друго. Глад.

Да имаше за майка им поне една цигара...

Децата пълнят джоба с камъни - растат.

Когато утре им омръзне, ще откраднат.

© Мартина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??