Jul 26, 2014, 2:38 PM

Когато в ада валеше дъжд 

  Poetry
543 0 6
Когато в ада валеше дъжд
На мама

Изведнъж стана тъмно и пусто,
като пропаст пред крехки нозе,
изведнъж – без надежда за утре…
Изведнъж – в Тъмните векове.

И понесох пиетата своя,
когато в ада валеше дъжд,
изкачил се над грижи и вопли…
Изведнъж, изведнъж, изведнъж…

А не казвах и дума за обич…
Как се правех на „истински мъж“,
без да кажа на майка си „мамо“
и нагазя в цъфтящата ръж…

Не достигат и знаци и думи,
не достига и въздух насъщ…
В понеделника мъка задуха –
изведнъж, изведнъж, изведнъж…


Сред миражи и спомени мили
на един изоставен таван,
останал без разум и сили,
един мъж ридаеше сам.

© Иван All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??