Aug 14, 2007, 9:16 AM

Кого да нарека приятел 

  Poetry
714 0 3
Студена длан протегнах към Луната
Поисках да я имам... за приятел.
Дъждовен облак спусна се,
звезда проблясна,
ръката ми увисна
в тишината...
Кого да нарека приятел?
Вали дъждът от суета.
Съблякох си елечето и ето,
гърбът му пак осеян е с петна.
Дали са пръски кал или омраза,
внезапно рукнала в забързания ден?
Огледах се - усмихнати са всички,
приветливо ме канят на кафе...

Кого да нарека приятел?

© Нела Цолова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??