Dec 22, 2009, 9:35 PM

Кой да скача 

  Poetry » Humour
438 0 6

 

(из цикъла „Вицове в рими”)

 

Сред прерията в прах и зной

на запад язди устремено

през хълми, долове зелени

един самотен каубой.

 

Достигна до един поток

и каза: „Аз съм каубой,

ще го прескоча с коня мой,

какво от туй, че е широк!”

 

Прескочи го. След време той

достигна до една река.

„Ще я прескоча пак така,

защото аз съм каубой!”

 

Прескочи я. След някой час

пред пропаст се изправи той.

„Нали съм славен каубой -

и нея ще прескоча аз!”

 

Прескочи я със своя кон

и пак на запад язди той.

Под слънцето, сред прах и зной

изправи се пред Гранд Каньон.

 

„Ще го прескоча с коня мой

и него!” Само че тогаз

продума конят му на глас;

„Ти скачай! Ти си каубой!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??