Nov 11, 2020, 12:07 AM

Кой е прав? 

  Poetry » Humour
387 0 0

Кой е прав и кой е крив

кой е сладък, кой лютив

голям глупак си ти

защото даваш ни пари,

пари за нашта суета

за нашта рошава коса

но въпреки това не си спестил

винаги да бъдеш този дет си бил

затуй че си намерил нейде фиш

съдбата си подкупил със бакшиш

и завъртяяа се колелото

на първо теглене на тото

едно след друго по едно

падна‘ се всякое число

 задраскани на малък лист

от някакъв си чужд турист

а после хвърлен и настъпан 

във сутрешна роса окъпан

и как го ти съзря

лежащ на калната земя

и после взе го и суши

нетърпеливо трепка със уши

а всички други те осмяха

но после някак онемяха

когато в късни новини

печалбата се разгласи

число със много, много нули

разсъдъка на хората забули

Глупака тъп стана герой

пари защото дава той

пари на мен, на теб и на съседа,

пари за сляпа баба да прогледа

с пари и онзи полицай

на всяка глоба слага край

пари за дневно потребление

и за душевно удовлетворение

А ти ни гледаш и се смееш

не можеш някак си да проумееш

как се правим всички на маймуни

с прости кьорави кратуни,

как за някакви монети

правим сложни пируети

 а пък ти , наивника, глупака,

как на всички се изака,

ти наивник необучен  

за разговор си събеседник скучен

гледаме те със принудена усмивка

 правейки пред теб поклон с извивка

Няма как, на кранчето стоиш

и душевно много яко ни доиш

Но почакай!

Ние точно знаем

ний как мръсно да  играем

много скоро някой ден

ти ще бъдеш разорен

и тогаз печалбата ще се стопи

и наново си глупакът ти!

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??