Mar 16, 2007, 9:09 AM

Кой познава онази другата 

  Poetry
638 0 6
Кой познава онази другата
Действителност
Която като невъзпитано
Дете събаря всичко и руши
Отегчено от липсата на мечти

Кой познава вкуса
В бутилката утаил цялата мъка
Прашлясал
Изветрял
Непотърсен

***

Студено ми е
И ми е празно
Нямам доверие
В минувачите

Прося
Продавам
Крада
И разголвам си тялото

Студено ми е
И ми е празно
Но се справям някак си
Но...

Докога
Така ще чакам
Принца на мечтите ми
Да разпознае тротоарната кралица

Усмихвам се
И отпивам
Още една глътка отеква в миналото
Усмихвам се
И си мисля...

***

Само два спомена си имам
Които ме държат жив

Единия е за онова другото
Момиче
Ти познаваш ли я
Аз я обичам

Другия ми спомен
Го потопих в пиене

И какво пък
Аз съм дрипи
Кал
И съм настъпван
Изругаван
Нямам приятели
Но познавам тротоара
На който израснах
(още се чувствам малък)

Какво пък
Аз съм дълга коса
Но понякога съм очи
"Като на дете" казват
Онова което събаря и руши
Себе си
Отегчено от липсата на мечти

27.02.2007

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??