Jun 23, 2016, 1:21 PM  

Коктейл 

  Poetry » Phylosophy
1009 0 2

 

Отпивам глътка, времето рисува с пръсти

в косата бели сенки, с тънки пътища лицето

разбъркани са обич, мъка, радост, а на кръста

житейските неволи разпнаха сърцето.

Коктейла е горчив с дъх на бадеми

и малко сладост от лъжливи намерения

а глътките прогарят огнени следи, големи

са надеждите след всяко наказание.

Не се научих да изпивам чашата до дъно

на мъката и радостта очите са огромни

и как да кажа, ще ви прозвучи абсурдно

човек попада в яма, за да се опомни

и да успее сам да се спаси и милост

да потече във вените му загрубели

и често много късно е за жалост

попадам във графата закъснели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мая Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много сполучливо се е получило! Харесват ми изразите и сравненията в стихотворението. Идеята е хубава!
  • ...хубаво!
Random works
: ??:??