Dec 18, 2021, 6:03 PM

Коледа 

  Poetry » Other
517 2 14

Пожелавам на всички весели и щастливи празници!

 

По Коледа се случват чудеса!

Звездите на небето са очите,

с които Бог ни гледа и така

разбира за желанията скрити.

 

Кой прави добрини и кой е лош,

кой е готов да си даде душата,

подмамен да спечели някой грош,

а после той на гърлото присяда.

 

Той вижда всичко, но не ни дели,

оставя ни сами да се покаем,.

за да изкупим нашите вини,

не можем за доброто да нехаем.

 

Да го опазим и го предадем

на поколенията идни трябва,

така в живота ни обременен

вярата ще се множи стократно.

 

И чудесата ще се случват пак,

доброто ще покълва в нас отново,

а Бог ще бди над грешния ни свят,

оставил Рая да стои отворен!

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??