Dec 5, 2014, 10:00 PM

Коледа 

  Poetry
471 1 0

Коледа

 

Във снежна нощ

С безброй звезди,

С камина, с огън –

С аромат на борови гори,

В прегръдка на любим човек –

Аз зная тъй, че се празнува.

В шейната странна

Старецът пътува –

На масата пък –виното лудува.

И тъй пребъдват във вековете

Вълшебствата и сагите, и стиховете.

Приятелю, ти размечтай се!

В коледата, пожелай си –

Любов, приятелство, пари,

Късмет и топлина за дълги дни,

Очи, които все към тебе гледат,

 Деца, по път красив, които да поемат.

И дали джудже с уши големи

Или пък –вълшебница с очи зелени

Но от чудната гора, там

Под самотната звезда

Те желанията твои мигом ще приемат

Ти приятелю –размечтай се!

Коледа е –пожелай си!

В тези чудни дни –знай –

                Сбъдват се мечти!

© Тихомира Бижева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??