Nov 19, 2010, 2:16 PM

Коледарче 

  Poetry » For kids
3895 1 20

Коле, Коле, коледарче,

наше весело другарче.

Откъде таз дрешка,

откъде абичката тежка?

 

Извади ги баба от скрина,

тя има пет сина,

пет сина и осем внука,

осем внука и девет правнука.

 

Коле, Коле, коледарче,

сладкогласо канарче.

От баба ли научи тез песни,

думичките тъй интересни?

 

От баба, от дядо, от всички

мои роднини добрички.

Така народът създава,

от уста на уста се предава.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??