Dec 25, 2008, 10:56 AM

Коледен стих 

  Poetry » Other
1486 0 16
Пет стрели са забити
дълбоко в сърцето ми.
Пет вечни добродетели
осмислят битието ми.

Трима бяха влъхвите -
свидетели в святата нощ.
Роди се спасяващият от грях,
велика е небесната му мощ.

С неговите истини в душата
най-светлите песни изпях.
Щастието да обичаш ближните
съвсем ясно прозрях.

***

Седем пъти се раждах,
седем живота живях.
По седем светли пътеки
винаги към тебе вървях.

Ти си роза и пламък,
русалка с лунни коси.
Снежинка искряща от радост,
жена с очи от звезди.

С топла усмивка правиш
красиви зимните дни.
Чувството силно и свято
винаги в нас ще гори.

***

Да бъдем весели и засмени
в този коледен ден.
Желая на всички щастие,
сърдечни прегръдки от мен.

© Васил Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??