Dec 8, 2016, 10:35 PM

Коледен сън 

  Poetry » Other
1027 2 2

Като куче захапва сърцето

пак познатата, стара тъга,

натъжава ме странно и цвете

със посърнали сетива.

И е тихо в студената стая,

няма смях и усмивки-слънца.

А навън леден мрак властва

и се зъби унила луна.

Най-сетне идва и сънят:

еленче с коледна шейничка,

Снежанка, седемте джуджета...

И малък подарък за всички-

радост в очите да свети!

© Наташа Биразова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??