За Коледа, моля, ела си
и прегърни ме тихо в съня.
Не, не искам подаръци,
а само да вярвам, че си тук.
За кратко при мен остани,
завий ме в снежната вечер,
тихо по челото ме целуни,
да знам, че добре си.
Липсва ми усмивката твоя –
в коледната нощ ми я подари
и когато събудя се, моля,
да помня съня си, и теб...
както преди.
© Емилия Йорданова All rights reserved.