Dec 27, 2007, 1:16 PM

Коледно парти 

  Poetry
611 0 16

Зима иде, скачат всички,

кончета, мравки с ръкавички.

Снежко на двора с бели цървулки,

оглежда се и се любува на снежните висулки.

Коледно парти в чест на гората,

постна трапеза нарежда сърната.

Дядо Коледа чакат всички в захлас,

с шейната да дойде за час.

Пее часовника в 12 часа,

свърши Бъдни вечер,

Коледа пристига в леда.

Потрепва шейната с меден звънец,

приспива тревички и всичко наред.

Еленчетата спретнати, с Рудолф отпред.

Влиза през комина, докато всички спят,

с чувала на гърбина, Белобрадеца усмян.

На всеки подаръче остави,

за благодарност, чашка с мляко

и бисквитки свари.

Снежанка потрепва, студено й е вън,

чака да свърши Коледния звън.

Слънчице лекичко се събужда от сън,

скачат от леглата всички отвън.

Да видят подарак, дали има за тях

или Дядо Коледа не им е оставил смях.

Зарадвани всички, от радост звънтят,

всеки с подарък се кипри засмян.

 

© Пламена Добрева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??