Mar 3, 2011, 7:53 PM

Колко е хубаво 

  Poetry » Other
487 0 2


Колко е хубаво сам да си пия сред здрача
в малката кухня – аз и бутилката двама
ще си говорим спокойно. Дори да заплача,
хич не ми пука; какво пък, с бутилка съм само.

Тя е дискретна, не пита ненужни въпроси,
плаче със мене със сълзи по своето тяло.
И не отказва, когато целувки си прося.
Тя си е моя, само за мен е изцяло.

Тя ми е вярна, с нея говори се лесно.
Даже когато след петата чаша започна
леко да фъфля, тя ме разбира чудесно.
Не опонира. Даже когато задочно

мислено споря със себе си, тя е съгласна
с всеки, дори и абсурден на вид, аргумент.
Ала от всичко, повярвайте, най е прекрасно,
че си е моя, че си е само за мен.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??