Apr 5, 2017, 7:58 PM

Колко ли струва? 

  Poetry
532 1 7

Целувка открадната колко ли струва?
Дали на цената на три подарени?
Дали като грип любовта ще върлува,
ако тя те целуне?... А после ти мене!
Дали бледо сини са всички лица
под неона на светещи градски реклами,
където целувките пърхат с крилца
и фосфорно светят във свойте пижами.
Дали ще сънувам целувките твои –
впити пиявици в устните сочни?
На онез оцветени във синьо завои,
където и всички любови започват.
Целувка открадната колко ли струва?
Може би приказна нежна омая
за младеж и девойка, които сънуват
в непорочния одър на своите стаи.

© Jane Doe All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??