Apr 21, 2019, 2:05 AM

Кому ли са притрябвали принцеси? 

  Poetry » Other
586 2 4

Не съм принцесата от сънищата,

даже никак.
Животът ме научи да се справям.
И принцовете с крантите им мършави
бързо разбрах, че няма да припарят.
Пантофките отдавна са ми тесни - 
захвърлих ги на път за първа смяна.
Да си прекрасна и нещастна е "принцесешко" ,
но принцове, които да се влюбват в Пепеляшки 
май отдавна няма.
От вещиците се научих да преследвам
до край целта и да залагам всичко
на картата, която се е паднала - 
най- трудно се печели днес обичане.
И нека да съм вещица - принцесите
са толкова стерилно превъзходни,
че често ми се иска да ги счупя
като китайска армия от теракотни войни.
За вещица вълкът е екстра партия - 
изпихме заедно харизаното вино,
но нещо не потръгнаха нещата
и той залитна по момиче мило.
Разбрах наскоро - драмата семейна
не е подминала и таз' щастлива двойка.
Роднините не одобрили избора,
набързо млад ловец спасил девойката.
Не съм принцесата от сънищата,
даже никак.
Вретеното не ме боде, а пее.
Косите ми не стигат до основите на кулата,
а принцът е разжалван и немее.
Останаха ми вещерско упорство
и две ръце, с които да прегръщам.
Ако не те е страх да пиеш вино с вещица
ела до ъгъла на времето в самотната ми къща.
11.03.2019 г
гр. Пловдив

© Валентина Драгнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви за хубавите думи! 🙂❤️
  • Хубаво пишеш! Тук си от много време, но тъй като писането, явно не ти е задължителен приоритет,носи очарованието на библиографска рядкост.
    Светли Великденски празници, Валентина!
  • Хареса ми, Валя!
  • Принцеси и принцове само в приказките. В живота господстват вещиците и магьосниците..
Random works
: ??:??