Кое е по-примамливо -
да чуеш
соната осем (Моцарт)
в клавирност
призрачна
от пръсти
на Липати,
или да любиш
на къра
малолетна...?
Един и същи
полет на душата.
Само страстите -
различни.
Оргазмът
шеметно
ще те застигне -
психическо
или
физическо
цунами
от
крайбрежие на Тихия.
Бъди по-мъдър
в Необятното -
сравнявай
степените
на желанията
в абсурдното,
отвеждащи...
в едно поле без край.
След него -
дървена къщурка
с нар за двама.
Без мебели,
без лукс,
без вещи.
И да запалиш ти
свещичка-помен
за свят,
на който си обърнал
гръб
през мрачните завои
на предишното...
Като мехурчета от въздух
се
издигай
към гърлото
на своята бутилка...
Ще го намериш.
А Вчера -
само в хрониките
ще остане!
https://www.youtube.com/watch?v=ZF7JT8XzAzo&list=PL64DBA3C99ED67F01&index=2
© Младен Мисана All rights reserved.