Jun 1, 2007, 11:52 PM

Копнежа на душата 

  Poetry
670 0 1
                                             
От раждането на света тя копнее
да прегърне любовта, вселената безбрежна,
с отронени венчета лотосът не тлее,
с божествен глас в съня и арфа пее!
Душата - струна нежна,
побрала цялата космична одисея,
разстила дихание и сътворява епопея.

"Смъртта дарява я с нов живот,
премахва прагът на необятността,
предава светлина от мистичният кивот
и с отворени обятия тя прегръща невинността.

Мечът на съдбата посреща я в нощта
превръща живота в миг лунна светлина,
но толкова разтърсваща силата на
                ЛЮБОВТА,
олицетворение неземно на космична тишина,
събира Ин и Ян в съюз на себе си сега.

На пристан, осеян от мечти,
духът я гледа от небесни висини
и ето, невидима ръка превежда ги през лоното на рая
и като сливаща се капка покой в безкрая
с несекващ дъх,
с полъх нежен,
Бог полага две галактики в едно кресло
и със силата си неустоима слива ги в едно!

ИНТИ

© Аматерасу All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Без думи...
    но със ДУМИ...
    сътвори МИГА...
    и времето спри...
    Красотата е цвят...
    но безцветен...
    а пътя е ВЕЧЕН
Random works
: ??:??