Aug 6, 2020, 5:01 AM

Копнежи 

  Poetry » Phylosophy
742 0 0

Водата днес е бурна разълнувана,

гранитни тежки брегове руши.

А дълго бе измамното сънуване,

лъжите за измислен мечти.         

 

Как жега капчиците изпаряваше,

с отровата на тежката си мараня.

И парата във въздуха отплуваше,

като мираж в пустинната страна.

 

Заблуда дълга задушаваща,

че все не си отивала нощта.

Пробуда в миг за мрака ужсяваща,

разпръсна го внезапната зора.

 

И слънцето зад облаци вековни,

показва семпло нежният овал.

Красива светлина изплувала,

звук нежен на магически роял.

 

Ще дойде време за празнуване,

очистени от задушаващата кал.

Платна надува вятър за отплуване,

и зов на птица в хоризонта бял.

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??