Sep 12, 2017, 7:28 AM

Кошмар 

  Poetry » Free verse, Other
788 0 0

Клетници самотни скитат навън,

огън изпепеляващ тлее и гори.

Пламъците топли силно хвърчат,

някой вътре загиваше без шир. 

 

Двамата търсят своето спасение,

бягат в тревожните смътни поля,

Глас далечен крещи и вика:

"Изгорете в клада, дано!"

 

Обръщат се назад и виждат 

търчащо каменно чудовище,

което ги тласка напред и 

ги бута в калта и пепелта.

..........................................................................................

 

Събуди се тя в своята стая,

усети ужас, уплаха и страх.

Това поредния кошмар ли беше,

или мрачната сурова реалност? 

 

Излезе навън и отново видя

как някого подпалват с думи ужасни.

Обиди и клевети раздраха въздуха,

разгласяха се като петли в ранни зори. 

 

Момчето гореше в пламъци страшни,

думите го пронизваха като куршум.

Всички копнения и желания изчезнаха,

останаха само суетата и користта. 

 

Тя гледаше тази случка,

останала без думи и дъх.

Изведнъж ѝ мина през ума: 

пред нея стоеше клетникът от съня. 

© Поли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??